Jeg er tilbage, igen igen.

Ystad vs Falkenberg

Jeg er netop kommet hjem fra et weekendophold på Falkenberg Strandbad. Jeg har ikke gjort mig meget i spa ophold af den slags. Men ikke desto mindre har jeg bare for et par måneder siden været på et lignende ophold i Ystad, på Ystad Saltsjöbad. Det gav mig anledning til at sammenligne de to steder, so here it goes.

Selve poolområdet var virkeligt lækker, og man følte sig nærmest sydpå.

Getaways til feks. Sverige er fantastiske. Er det rigtig godt, så føles det som et par dages ferie. Man behøver ikke tage særligt langt væk og bruge tid på transport. Og man vender retur med opladte batterier.

Falkenberg var en skøn oplevelse. Men det var ærligt talt mest på grund af selskabet, da jeg desværre synes selve stedet halter lidt.

Vejret var med os, 30 grader og endnu en chance for en seng, den var så væk 5 minutter efter.

Falkenberg havde en fin spa, men langt fra Ystads niveau. Udeområdet var især dejligt, i tæt på 30 graders varme. Der var en sydlandsk feeling, lounge musik og store lækre solsenge. Men desværre meget småt og der var nærmest kamp om liggestolene. Med associationer til pool-området på et hotel på Gran Canaria i højsæsonen. Men vandet var virkeligt lækkert, og tæt på den varmeste pool jeg har badet i, det var skønt.

Pool-området har et lille cafelignede arrangement hvor man kan hænge ud iført badekåber, i deres bløde sofaer. Her serveres lette retter og snacks. Og kølig vin – naturligvis. Den del fungere rigtig godt. Maden vender jeg tilbage til..

Poolbaren´s mad var lækker, vinen god og iskold.

Men hvad så med Ystad? Altså Ystad synes jeg er et skønt sted! Det er særligt lækkert indrettet, i ægte svensk badehotel stil. Meget autentisk og instavenligt, hvis i spørger min kæreste.

Falkenberg var åbenbart også Insta venligt, jeg er ikke den eneste der er på jagt efter det gode instamoment.

Ystad har også en skøn spa afdeling. Både ude og inde. På Ystad gjorde vi mest brug af små udendørs “private” spabade, da pool-området ikke var åbent endnu. Efterfulgt af en tur op i deres indendørs opvarmede chill-lounge område. Her smed vi os i en kæmpe seng, med en koldt glas vin. Her slapper man totalt af, til afslappende musik og duften af en blanding af brændeovn, eukalyptus og sundhed. Så afslappende at tiden løb fra os, og vi nær missede vores bord i restauranten – som skulle vise sig at være et af Ystads helt sikre kort på hånden.

Ystads restaurant slår Falkenberg med flere længder.

Maden på Falkenberg var virkeligt ringe. Det kan være kokkens off day, men samtlige retter var faktisk så kedelige at de ikke var værd at spise. Dog får maden i pool-området en lille stjerne i bogen. Men maden i familie restaurenten kan jeg desværre ikke sige meget pænt om, udover at de servere en helt i orden vin og de meget flinke tjenere, som gjorde deres aller bedste for at alle gæster, havde en god oplevelse. Det skal siges at de for nyligt har åbnet en ny restaurant på stedet, med mere fancy food. Måske det havde givet os en anden og bedre oplevelse, hvis vi havde været der forbi.

Ystads mad derimod er virkeligt lækker. Smagfuldt og med et fint udvalg. Ofte når man booker et ophold til Ystad, via diverse deals, så følger der en tre-retters menu med. Den er alle pengene værd! Lige fra forret til desset. Og så er vinudvalget her også upåklageligt. Skal man give dem en smule kritik vil den gå på betjeningen. Her kan de lære lidt af Falkenbergs tjenere. Men de var også særligt flinke.

Sidst bør jeg måske lige nævne det morgenbord der venter dig næste morgen. Svenskerne kan bare noget når det kommer til frukost, som de kalder deres morgenmad. Også her må Falkenberg se sig slået af Ystad som levere en helt outstanding morgmadbuffet med friskbagte vafler, svenske oste og pølser osv osv osv.

Efter et dejligt ophold, trods den ringe mad, gik turen mod Danmark igen. På opfordring fra svigermor, gik turen til Råå. En lille bydel i Helsingborg, som faktisk har været omdrejningspunkt for flere kampe, Danmark og Sverige i mellem. Det var et smukt sted, som mest mindede om det gamle Dragør. En lille gammel by, med en masse strand. Også her får man lidt ferie feeling, bare for et par timer.  Vi satte os ned, godt sultne på Veras Deli. Et fint lille sted, med lækker frokost. Vera servere anretninger med lidt forskelligt fra delikatessen, en klassisk mad med æg og rejer, og til slut en glutenfri jordbærkage til de extra sunde typer. Det var en dejlig oplevelse og her vandt Sverige lidt ære igen, ovenpå en weekend hvor gastronomien var tæt på katastrofens kurs.

Der blev arbejdet flittigt på at holde Insta og blog ajour.

Jeg synes ikke at i skal undlade at give Falkenberg en chance. Måske særligt en sommerdag, hvor man trænger til lidt sydlandsk. Men er det første gang du skal afsted og er i tvivl, så vil jeg helt sikkert anbefale Ystad. Transporten er væsentlig kortere, og jeg vil vove at påstå at man får mest for sine penge.

Alle billeder er fra Falkenberg, da forholdet var nyt i Ystad og vi stadig havde telefonerne i lommen, det meste af tiden. Vi tager snart til Ystad igen, og så lover jeg massere af billeder.

 

Morten-under

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er tilbage, igen igen.